G-GBPT7XCBGB
top of page

Dörrautomatik och tillbehör för Bostadsanpassning och offentliga miljöer.

I mer än 30 år har Dooman Teknik installerat dörrautomatik i offentliga miljöer. Med mer än 10 000 levererade och installerade dörrautomatiker är vi idag en rutinerad leverantör och partner, bl.a. åt Göteborgs Stad samt otaliga fastighetsbolag och Bostadsrättsföreningar.

Oavsett om ni är i behov av dörrautomatik för entré, framsidan, baksidan eller insidan tar vi fram en lösning som passar just era behov och byggnader.

Dooman öppnar dörrar

Trygghet och säkerhet sedan 1971

Dörrautomatik Entresystem från Dooman Teknik Assa www.dooman.se

01

Dörrautomatik för alla lägen

Oavsett om ni är i behov av dörrautomatik för entré, framsidan, baksidan eller insidan tar vi fram en lösning som passar just era behov och byggnader.

I mer än 30 år har Dooman Teknik installerat dörrautomatik i offentliga miljöer, bl.a. som leverantör åt Göteborgs Stad samt Bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. 

Offentliga entréer sammanför människor, platser och varor vilket sätter krav på kvalitet och driftsäkerhet.

 

För att säkerställa er verksamhets flöden och komfort jobbar vi med starka varumärken såsom t.ex. Assa Abloy.

Dörrautomatik Entresystem från Dooman Teknik Assa www.dooman.se

02

Från behovsanalys till installation

Att välja Dooman som leverantör ger er en komplett

leverantör som installerar era entrélösningar och minimerar

driftstörningar i era flöden.

 

Från behovsanalys till installation och serviceavtal

Våra rutinerade installatörer gör en behovsanalys på plats

och tar fram underlag så att ni som kund för en så optimal

lösning som möjligt till rätt pris.

03

Dörrautomatik av högsta kvalitet.

ASSA SW100 är en slagdörrsautomatik som drar lite energi vilket innebär att den kan vara ett mycket kostnadseffektivt alternativ för att automatisera en slagdörrsentré. SW100 har mycket tyst drift och är det perfekta valet för entréer inom vård, boende, kontor och offentliga miljöer där både låg ljudnivå och lättillgänglighet är viktiga.

 

ASSA ABLOY SW300 är en intelligent och kraftfull elektromekanisk slagdörrsautomatik med en attraktiv design. Den har tyst drift och är det perfekta valet för tillämpningar med höga krav på skonsam och mjuk gång i kombination med styrka och höga trafikflöden.

Det är det perfekta valet för entréer med höga trafikflöden inom vård, boende, kontor och offentliga miljöer där både låg ljudnivå och lättillgänglighet är viktiga.

04

Smart Dörrstopp skyddar era entrépartier.

Entréer och dörrpartier utsätts ofta av dagligt slitage. Därför har vi tagit fram marknadens absolut bästa dörrstopp. Ett dörrstopp som skyddar både dörrkarm, dörrblad, gångjärn, dörrstängare och dörrautomatik. Denna unika konstruktion tillverkas efter SS-EN 1090 Standard. Dörrstoppet består av en laserskuren, bockad och TIG-svetsad konstruktion.

Med Dörrstop från Dooman ökar ni dessutom livslängden på er dörrautomatik. 

Dooman Dörrstopp är framtagen  för att smälta in i miljön och kan lackeras i önskad RAL-färg för  att uppnå ett enhetligt intryck  av hela dörrpartiet.

05

Säkra Klämskydd.

Dooman klämskydd är en säker och smart lösning för att förhindra klämskador såväl hemma som på förskolor, sjukhus, flerbostad och olika offentliga miljöer.

 

Protect 59 skyddar fingrar mot klämning från båda sidor av dörren och ger ett heltäckande klämskydd för innerdörrar. Används bland annat på slagdörrar i förskolor och offentliga miljöer.

 

Produkten passar båda falsade och ofalsade dörrar i de flesta typer av material och utföranden. Produkten uppfyller standard EN-16654.

06

Flatscan SW med intelligent sensor.

LZR®-FLATSCAN 3D SW är den första volymetriska sensorn som är särskilt utformad för svängdörrar. Tack vare laserbaserad time-of-flight-teknik säkerställer det 3D-baserade detekteringsfältet fullskaligt skydd av dörrbladet, gångjärnsområdet och dörrtröskelområdet.

 

Sensorn är helt beröringsfri och erbjuder maximal användarkomfort tack vare att man slipper plötsliga och oväntade rörelser från dörrbladen.

07

Armbågskontakt JCK 207.

Denna variant är tillverkad i silvereloxerad aluminium med svarta eller grå ändstycken. Kontakten har fyra taktila rillor i locket för extra vägledning för personer med synnedsättning. Dessa fungerar som hjälp för att veta var den ska tryckas ner för att aktivera dörröppning.

 

Mått för standardversionen: h/b/d 245/80/23 mm. Finns även i längder av 300, 400 och 600 mm.

 

Armbågskontakten har Fuktsäker mikrobrytare med IP-klass 67 och lämpar sig för såväl utomhus- som inomhusmiljö

bottom of page